ALLE COMPETENTIES IN HUIS

OM ELK PROJECT VAKKUNDIG & ZORGELOOS UIT TE VOEREN

CSW automation staat in voor het volledig ontzorgen van de klant. Dit wil zeggen: 1 deskundige partner en 1 aanspreekpunt voor elk totaal automatiseringsproject. Hieronder kan u een overzicht terugvinden van onze kerntaken die deels of volledig deel uitmaken van een project. Bij CSW automation werken we steeds volgens een vastgelegd en transparant stappenplan. Heb je specifieke vragen over één van onze competenties? Neem gerust contact met ons op. Graag bespreken we samen uw vraag.

ROBOTICA

Wens je zware, repetitieve taken of vervelend, vies en gevaarlijk werk niet te laten doen door uw medewerkers. Durf dan te denken over robots, zij zijn de perfecte aanvulling voor deze taken

PLC / HMI / SCADA

Wil je manuele machines automatiseren, om de productieaantallen te verhogen, de kwaliteit en de veiligheid of ergonomie te verhogen, dan is een PLC-sturing in combinatie met een HMI de perfecte keuze. Wenst u uw productielijnen of machines samen in kaart te brengen, dan biedt een SCADA systeem de oplossing

MOTION CONTROL

Voor zeer snelle, dynamische, precieze en accurate bewegingen is motion controle de perfecte oplossing. Op plaatsen waar vroeger pneumatische cilinders gebruikt werden, kunnen nu servocilinders ingezet worden, wat de efficiëntie doet stijgen en de kosten doet dalen.

BORDENBOUW

Een essentieel onderdeel in onze projecten is elektrische bordenbouw. Dit doen we in eigen huis. Enerzijds om snel te kunnen reageren bij eventuele wijzigingen en anderzijds ook om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

VISIESYSTEMEN

Alles gezien hebben is niet eenvoudig, door automatisatie en robotica te combineren met visiesystemen gaat er een hele nieuwe wereld open. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de kwaliteitscontrole in het productieproces te verbeteren of het automatisch grijpen van niet georiënteerde onderdelen met een robot mogelijk te maken.

ELEKTRISCHE ENGINEERING

De koppeling tussen de mechanische ontwikkeling, de softwareontwikkeling en de uitvoering is de elektrische engineering. Het softwarepakket EPLAN hept ons deze engineering efficiënt te doen.

ONSITE INSTALLATIE

Eens een installatie bij ons in de werkplaats is opgebouwd, getest en door de klant is goedgekeurd, verhuizen we het geheel naar de klant en bouwen we daar alles netjes op, testen we de installatie en trainen we de operatoren.

MECHANISCHE ENGINEERING

De basis van onze robotprojecten is de mechanische engineering. Een robot zonder tool is als een mens zonder handen. We starten een project met schetsen en concepten, die we nadien tot in detail uitwerken. Het engineeringspakket Solid Works is daarvoor ons betrouwbaar instrument.

RISICOANALYSE

Automatische installaties houden ook steeds een bepaald risico in, om deze risico's in kaart te brengen maken we een risicoanalyse, meestal in samenspraak met de preventiedienst van de eindklant. Om de gevaren te elimineren, gebruiken we tijdens de engineering eigen gemaakte tools zoals bijvoorbeeld een veiligheidsmatrix.

DOCUMENTATIE

Op het einde van het project, leveren wij de klant nog een technisch dossier, waarin buiten alle officiële documenten ook de nodige documenten voorhanden zijn om de machine goed te kunnen blijven onderhouden.

ENKELE VAN ONZE PARTNERS WAAR WE MEE SAMENWERKEN

NIEUWSGIERIG OF VRAGEN?

CSW automation wil als betrouwbare partner een langetermijnrelatie opbouwen met haar klanten en leveranciers. Meedenken en helpen om een visie te ontwikkelen over de uitbouw en optimalisatie van uw bestaand machinepark en/of productielijn(en) zit standaard in onze service inbegrepen. Een wederzijdse tevredenheid kunnen we enkel realiseren door het leveren van uitstekende kwaliteit, het nakomen van afspraken en onze waarden en normen te respecteren. Daar gaan we alle dagen 100% voor.