STRATEGIE 2022 FOCUS

De corona-perikelen laten we achter ons. In het najaar 2021 sleutelden we aan een nieuwe strategie. De toekomst is verzekerd: bijgestuurde plannen, vers geld, nieuwe collega’s. Grote ambities. We doopten onze strategie ‘FOCUS’.

In een vorige publicatie in onze reeks Inzichten presenteerden we een korte vooruitblik op het jaar 2022 voor CSW automation en de sector van industriële automatisatie en robotica.

 

Voor CSW wordt het sowieso een belangrijk jaar omdat we, ondanks de corona-onzekerheden, in het najaar van 2021 een strategische oefening afsloten om de toekomst te verzekeren. Daar kunnen we u nu iets meer over vertellen.

 

Het plan werd FOCUS gedoopt.

 

De reden, de eenvoud van onze strategie. CSW automation concentreert zich op zijn kernactiviteiten: het unieke aanspreekpunt zijn voor de industriële automatisatie en de robotica-uitdagingen van onze klanten. Daar is CSW automation goed in en heeft het veel expertise en ervaring in. Ondertussen zijn we al bijna 3 maanden verder. De eerste mijlpalen van ons FOCUS-plan zijn gerealiseerd.

 

Stevige financiële basis en versterking ingenieurscapaciteit

 

De eerste stap was het creëren van een solide financiële basis ter financiering van onze plannen. Check! In parallel werd er hard gewerkt aan versterking van het team. Check! We zijn zeer tevreden dat we in de maand januari 3 jonge wolven een contract hebben mogen aanbieden om onze ingenieurscapaciteit te versterken.

 

Goede kandidaten zijn nog steeds welkom. De zoektocht wordt verder gezet.

 

Professionalisering

 

Maar de ambities moeten ook intern waargemaakt worden. Een forse uitbreiding van onze capaciteit en de vragen van de markt dringen een versterking van de interne processen op. Om die professionalisering te ondersteunen was een nieuwe ERP-systeem noodzakelijk. Ook dat project is ondertussen gelanceerd. De volledige interne werking, van het projectgebeuren tot het financiële, zal vanaf mei op dat nieuwe systeem steunen. Processen worden geformaliseerd en er wordt stevig geïnvesteerd in de training en begeleiding van de medewerkers.

 

Uitdagingen

 

Na de globale supply chain problemen in 2020 en 2021 en door de actuele geopolitieke spanningen, is de maakindustrie aan een comeback bezig in Europa. Dat zal alleen succesvol zijn als het uiterst efficiënt kan, met veel oog voor veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Goed nieuws, want spek voor de bek van CSW automation. Maar dat werk vraagt het uiterste van onze capaciteit, onze kennis en kunde. Expertise wordt een sleutelwoord.

Bovendien is er de war for talent. Goede medewerkers aantrekken en een aangename, uitdagende werkomgeving creëren is de boodschap. Een werknemer zoekt meerwaarde en mogelijkheden tot ontplooiing.

 

Die mengelmoes van uitdagingen vormt het kader van onze strategie.

 

De weg vooruit zit in professionalisme, maar zonder de geest en de waarden van de familiale KMO te verliezen. Een Raad van Advies, met externe adviseur, verdere uitbouw van onze kwaliteitsfilosofie, QUALIS, de uitbouw van een governancemodel, de uitrol van een stevig HR-beleid … En dat allemaal terwijl we onze klanten blijven bedienen. We weten wat doen de komende maanden….. FOCUS houden!