VAN ANALYSE TOT ZORGELOZE IMPLEMENTATIE

IN 4 STAPPEN REALISEERT ONS TEAM UW SUCCESVERHAAL

CSW automation is een robot-en systeem integratiepartner die graag luistert naar uw behoefte of samen met u op zoek gaat naar wat uw behoefte eigenlijk is. Na een grondige analyse zullen wij u als partner niet leveren wat u vraagt, maar wel wat u écht nodig heeft om de vooropgestelde doelstelling(en) te behalen. Ons plan van aanpak is transparant, duidelijk, efficiënt en voor elk project gelijk. Zo vormt ons tienkoppig team ook uw project razendsnel om tot een succes.

STAP 1

BEHOEFTEANALYSE:
WIJ LUISTEREN NAAR U EN KIJKEN WAT U NODIG HEEFT

In de eerste fase luisteren wij naar uw wensen, uw vooropgesteld doel en maken wij een grondige analyse van de actuele situatie:

 • Leveren de machines de juiste kwaliteit, aan de gewenste snelheid?
 • Beschikken ze over de hedendaagse technieken en veiligheidseisen?
 • Moeten er zware lasten, of wederkerende en complexe taken worden uitgevoerd?
 • Vindt u niet de geschikte mensen, en wilt u het gekwalificeerd personeel liever op een efficiënte manier het verschil laten maken?
 • Zijn de machines energiezuinig?

Aan de hand van de diagnose brengen wij in kaart wat er nodig is om uw vooropgesteld doel te bereiken. Ons plan van aanpak is steeds op maat van uw behoefte en verschilt van project tot project. Elk project bestaat dan ook steeds uit een combinatie van werkzaamheden zoals:

 • Revisie van bestaande machines en installaties
 • Nieuwbouwsturingen
 • Robotintegratie
 • Visiesystemen
 • Functionele machineveiligheid
 • Documentatie

START ENGINEERING:
MECHANISCH / ELEKTRISCH / SOFTWARE

Elektrische engineering
Voor het ontwerp van de elektrische schema’s werken wij met de meest recente versie van Eplan. Dit ontwerp wordt aangevuld met kabel- en kortsluitberekening, thermische studie, …
Mechanisch design
Wij beschikken over de nieuwste technieken om machinedelen en robotcellen mechanisch te ontwerpen in 3D. Deze ontwerpen kunnen uitgebreid worden met de nodige berekeningen en simulaties.
Industriële software
Wij ontwikkelen op maat gemaakte software voor de modernste controlesystemen. Maar daarnaast hebben wij ook een uitgebreide kennis van de oudere controllers.

 • PLC, HMI en SCADA
 • Motion control
 • Robot, cobot en AGV
 • Visiesystemen

STAP 2

STAP 3

WE BOUWEN, IMPLEMENTEREN EN TESTEN DE INSTALLATIE UITVOERIG

CSW automation beschikt over een eigen afdeling bordenbouw. Zo hebben wij de volledige controle over dit onderdeel van het project en kunnen wij een maximale flexibiliteit én kwaliteit garanderen.

Ook worden alle machinedelen en robotcellen zoveel als mogelijk elektro-mechanisch samengebouwd en uitgebreid getest in onze werkplaats. Na het grondig testen van het volledige systeem kan de installatie bij de klant gebeuren. Door een goede en gestructureerde voorbereiding wordt de opstarttijd bij de klant tot een minimum herleid.

NAZORG EN SERVICE:
WIJ ZIJN TEVREDEN ALS U DAT OOK BENT

Bij het opleveren van het nieuwe project voorzien wij steeds alle nodige documentatie. Bovendien is er ook de mogelijkheid om medewerkers te trainen in het gebruik van de toegepaste besturingen en technieken. Na een afgesproken evaluatieperiode bespreken we graag samen de resultaten en vergelijken we deze met het vooropgestelde doel bij aanvang van het project. Wij zijn pas tevreden als u als klant dat ook bent.

Heeft u nood aan extra service, onderhoud, opvolging of andere diensten? Dan bespreken we dit ook graag met u.

STAP 4

NIEUWSGIERIG OF VRAGEN?

Ben je bekend in de wereld van Industriële Automatisatie, of misschien helemaal niet? Heb je een specifieke vraag over een project of wil je misschien weten of automatisering of robotisering misschien ook voor uw bedrijf een opportuniteit is? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om op AL uw vragen een professioneel antwoord te geven. Tot snel?