VOSSIUS AGRI

veevoeders, meststoffen, granen, …

“Revisie en optimalisatie van bestaande installatie: productieverhoging met 25%”””

VOSSIUS AGRI is een familiebedrijf gespecialiseerd in veevoeders, meststoffen, granen en aanverwante artikelen. Ze zijn actief in de sector sinds 1988 en breiden steeds uit om hun klanten meer comfort en kwaliteit te kunnen bieden.

 

Onze klant is gegroeid van een kleine onderneming waar initieel een heel beperkte opslag mogelijk was tot een grote onderneming waar heel wat tonnen veevoeders, meststoffen en andere worden verwerkt. Door de groei hadden ze heel wat volumecapaciteit bijgekregen, maar de bedieningen waren nog steeds manueel en op de manier waarop men het vroeger ten tijde van de opstart deed. Alles werd met de hand van stortputten naar de verschillende silo’s gestuurd of tussen de silo’s onderling.

Doordat men de bediening manueel deed, was er steeds iemand in de weer om de talloze knoppen te bedienen voor transportbanden, liften, schuiven en kleppen en bijkomend de toestanden van alle componenten ten alle tijden visueel te bewaken d.m.v. lampen.

Ook bij het beladen van de vrachtwagen moest er steeds gependeld worden tussen het uit te lezen gewicht op de laadsilo en de bediening ervan, wat zich in een ander gebouw bevond.

Het grootste gevaar bestond in het mengen van producten. Indien er producten gemengd werden, had dit een enorme financiële impact, vermits deze producten als B-keuze de markt op moesten om verkocht te kunnen worden.

Door deze robotisering geniet Vossius nu van volgende voordelen:

Projectfoto’s