Project omschrijving

VOSSIUS AGRI

veevoeders, meststoffen, granen, …

“Revisie en optimalisatie van bestaande installatie: productieverhoging met 25%”

VOSSIUS AGRI is een familiebedrijf gespecialiseerd in veevoeders, meststoffen, granen en aanverwante artikelen. Ze zijn actief in de sector sinds 1988 en breiden steeds uit om hun klanten meer comfort en kwaliteit te kunnen bieden.

Onze klant is gegroeid van een kleine onderneming waar initieel een heel beperkte opslag mogelijk was tot een grote onderneming waar heel wat tonnen veevoeders, meststoffen en andere worden verwerkt. Door de groei hadden ze heel wat volumecapaciteit bijgekregen, maar de bedieningen waren nog steeds manueel en op de manier waarop men het vroeger ten tijde van de opstart deed. Alles werd met de hand van stortputten naar de verschillende silo’s gestuurd of tussen de silo’s onderling.

Doordat men de bediening manueel deed, was er steeds iemand in de weer om de talloze knoppen te bedienen voor transportbanden, liften, schuiven en kleppen en bijkomend de toestanden van alle componenten ten alle tijden visueel te bewaken d.m.v. lampen.
Ook bij het beladen van de vrachtwagen moest er steeds gependeld worden tussen het uit te lezen gewicht op de laadsilo en de bediening ervan, wat zich in een ander gebouw bevond.
Het grootste gevaar bestond in het mengen van producten. Indien er producten gemengd werden, had dit een enorme financiële impact, vermits deze producten als B-keuze de markt op moesten om verkocht te kunnen worden.

Door deze robotisering geniet Vossius nu van volgende voordelen:

  • Er werd een volledig nieuw elektrisch stuurbord ontwikkeld, gemaakt en geplaatst;
  • De volledige installatie wordt automatisch bestuurd door eigen geschreven industriële software, die volledig visueel is gemaakt op een ruim en overzichtelijk bedienpaneel;
  • Mogelijke fouten zijn uitgesloten door de controle van software;
  • Alle mogelijke trajecten zijn dynamisch te kiezen, er kunnen zelfs meerdere trajecten samenlopen als dit door het gekozen product en de fysieke opstelling van de installatie toegelaten is;
  • Het afvullen van vrachtwagens gebeurt nu 100% automatisch door het meten van de gewichten en de terugkoppeling ervan naar de PLC;
  • Totale bediening door tablet of smartphone van de gehele installatie is mogelijk;
  • Tevens zijn extra temperatuur- en vochtigheidsmetingen geïntegreerd om de kwaliteit van de producten te allen tijde te kunnen bewaken.

PROJECTFOTO’S